28.07.2019
Bohatstvo v pohári, vitamínové zázraky

Ovocie a zelenina tvoria veľmi dôležitú zložku našej každodennej stravy, ktorá by mala byť pestrá a bohatá. Tieto plody, ktoré sú pre nás darom od matky prírody obsahujú veľké množstvo vitamínov, ktoré sú dôležité nie len pre zdravý vývin a fungovanie nášho organizmu, ale takisto sú zaručenou prevenciou pred mnohými ochoreniami. Veľké množstvo týchto vitamínov si nevieme zadovážiť z iných zdrojov, a práve preto by mali mať ovocie a zelenina významný podiel v jedálničku každého jedného z nás.

Šťavy a smoothies, ktoré sú robené zo 100% podielu ovocia a zeleniny obsahujú nenahraditeľné antioxidanty, pod ktorými rozumieme vitamíny a rôzne minerálne látky, ktoré napomáhajú nášmu organizmu pri zdravom fungovaní, ďalej dodávajú nášmu telu enzýmy, ktoré podporujú množstvo procesov, pretože sú hlavnými katalyzátormi, ktoré spúšťajú všetky biochemické reakcie v našom organizme a sú zodpovedné za naše zdravie. Jednou z najdôležitejších úloh týchto dôležitých a zdraviu prospešných látok je podieľanie sa na zdravej obranyschopnosti organizmu, ktorá je dôležitá u jedincov všetkých vekových kategórií. Okrem toho sú ovocie a zelenina bohaté na vlákninu, ktorá je zodpovedná za detoxikáciu a prečisťovanie nášho organizmu. A práve preto by ovociu a zelenine mal byť vyhradený podstatný podiel v medzi zložkami našej stravy.

Nápoje a čerstvé šťavy sa stávajú čoraz viac populárnymi, nielen vďaka svojmu bohatému podielu prospešných látok, ale taktiež vďaka svojej sviežej chuti. Existuje nekonečné množstvo kombinácií ovocia a zeleniny, a preto si každý vyberie práve ten svoj nápoj, ktorý mu je najviac po chuti. Dôležitým faktorom je aj správne namiešanie daných druhov ovocia či zeleniny, pretože aj od toho sa odvíjajú prospešné účinky na organizmus. Skvelou vitamínovou bombou je napríklad mix citrusových plodov, z ktorých si naše telo vytvorí zásoby vitamínu C, ktorý zodpovedá za zdravý vývin nášho tela, reguluje metabolizmus aminokyselín a podporuje vstrebávanie železa. Samozrejme, že takýto nápoj nechýba ani v našej ponuke, ktorý nájdete pod číslom 6 a jeho zložkami sú grep a pomaranč. A čo zelenina? Nebojte sa, pretože tej sme takisto venovali pozornosť a v našej ponuke nájdete nápoje, ktoré obsahujú zeleninu, bohatú na vitamíny, ako je napríklad červená repa, zázvor či mrkva. Šťavy z týchto druhov zeleniny sú zdravé samé o sebe, sú veľmi vhodnou alternatívou ak sa snažíte zhodiť pár kíl.

Ďalšou výhodou týchto nápojov, či už sa jedná o ovocné, zeleninové alebo zmiešané, je aj to, že ich môže konzumovať každý. Vďaka tomu, že do nápojov nepridávame mlieko a sú robené len z čistej zeleniny a ovocia, môžu si ich vychutnať nie len ľudia s alergiou na laktózu, ale takisto je vhodné ich zakomponovať do vegánskej stravy. Okrem toho, že vás nápoje zaujmú svojou farebnosťou a sviežosťou, dodajú vám energiu a množstvo zdraviu prospešných látok. Tak teda, na zdravie!

Fitnessdeli Obchodné podmienky Kontakt Prihlásiť ako partner

Copyright © 2024 by Fitnessdeli.sk, Všetky práva vyhradené.